Town Twinning

Cég neve:Town Twinning
Cég székhelye:Dunajský Klátov 20, Dunajský Klátov 930 21
E-mail:ocudunklatov@stonline.sk
Telefon:031 / 559 13 31
Web: klatov-twinning.bizref.sk
Szervezet azonosító száma:00800198
Adóazonosító szám:-
ÁFA azonosító szám:-
Megnyitni a térképet új ablakban

Rólunk

A TownTwinning – testvérvárosok találkozója 2014 május 9-11-én valósult meg Dunatőkés (SK) községben.

A pénteki nap főleg a régebbi ismeretségek felelevenítésére, valamint az újak kialakulására adott lehetőséget. A kérvényező és a partnerek bemutatkoztak, ismertették eddigi együttműködéseiket. Az ünnepélyes megnyitót követte a népviseletbe öltözött babák bemutatása, melyeket minden partner elkészített. Ezek a régiójuk hagyományos viseletében pompáznak, s mind a színpadon, mind az egyik sátorban meg lehetett őket tekinteni. A helyi gyerekek és fiatalok műsora lendületes kezdést adott a találkozónak.

A tárlatmegnyitó, melyre szombaton került sor,  alkalmat kínált arra, hogy megismerkedhessünk a helyi fotóssal, aki a természet csodáit örökíti meg sajátos nézőpontból. Egyúttal a gyönyörű természetet is megcsodálhatták a résztvevők, mivel a tárlat a tőkési malomban kapott helyet. A helyszín további érdekessége, hogy itt a hagyományos molnármesterséget is bemutatták.

A szombati nap bőséges kísérőprogramot kínált, mely számos érdekes és aktuális témát érintett. Ezek több helyszínen voltak elérhetők, úgy mint a polgármesteri hivatalban, a tőkési malomban, a közeli ranchon és a focipályán is. A legfontosabb üzenete az EU-infosátornak volt, amelyben bőséges mennyiségű információs anyag volt található szórólapok és brossúrák formájában. Az információszolgáltatást felelős személyek egészítették ki, akik felkészült válaszokkal várták az érdeklődőket. A véleménycserékre és a nyilvános beszélgetésekre a polgármesteri hivatalban került sor, ahol nyugodt körülmények közt lehetett megtárgyalni nemzetközi részvétellel a családokat, idősebb generációt és ezek együttélését érintő témákat. A további téma az EU által biztosított jogok és lehetőségek voltak, melyekkel sokszor kevéssé vannak tisztában az EU-s polgárok.

A vasárnapi program egyik része a lelki elmélyedést és a befelé fordulást szolgálta. Az ünnepi szentmise megemlékezett a világháborúkban elesett hősökről, akik a régióból származtak. Az esemény jelentőségét növelte, hogy a helyi származású, mára nyugdíjas korú egyházi méltóság is részt vett rajta. Ez azért fontos, mert már nagyon régóta nem látogatott szülőfalujába és a helyiek nem láthatták őt celebrálás közben. A mise után közösen megkoszorúztuk a hősi halottak emlékművét, mely a falu központjában található.

Délután kezdetét vette a focikupa, mely már hagyománnyá vált a korábbi években a településünkön. Érdekessége, hogy több generáció képviselői játszanak egymással barátságos mérkőzéseket, a hangulat most is nagyon sportszerű és felhőtlen volt.