Hovorí sa, že dobré víno má mať dušu, emócie a silný príbeh. Zavítajte k nám a ochutnajte si naše vína!

Maškrtný štvrtok u nás 10. apríla!

Predaj vína v Šamoríne

Lokalita vinárstva, tradícia pestovania viniča

NAŠE VÍNA

História vinárstva

V januári v roku 2011 vzniklo v Gančháze vinárstvo najprv ako Šambaza s.r.o., ktoré je dnes známe ako Bartal rodinné vinárstvo.

Majitel Ladislav Bartal v roku 1981 dokončil štúdium na Kravanskej strednej škole, ako vinár-ovocinár. Neskôr sa umiestnil vo vinárstve šamorínskeho družstva, kde bol jeho majstrom Ján Stehlík.

Vinárstvo sa nachádza v Gančháze, ktoré vlastnilo kedysi 125 hektárov hrozna. Na tomto mieste pracovalo 50-60 usilovných pracovníkov. Okolo 90-tych rokov družstvo znížilo toto obrovské množstvo hrozna na 18 hektárov, lebo ho nevedeli zúžitkovať. Budova, ktorá v dnešnej dobe dáva priestor rôznym akciám, bola kedysi sociálnou budovou.

Sídlo družstevnej pivnice bolo v Mliečne, potom v roku 2003 sa rozhodli, že predajú vinárstvo aj pivnicu. Ladislav Bartal a Lídia Závodníková sa dohodli, že ich kúpou začnú podnikovať ako spolumajitelia. Šambaza s.r.o. vzniklo  vo februári v roku 2003. Rekonštrukcia pivnice v Mliečne trvala do roku 2010. V roku 2009 sa uskutočnilo prvé požehnanie nových vín na deň sv. Vincenta.

Deň sv. Vincenta, patróna vín, tradične predpovedá vinárom úrodu. Patróna vážili od dávnych čias, ako zmocnitela zimy, ktorý pripraví cestu, pomaly prichádzajúcej jary. Vinári predpovedali bohatstvo úrody podľa počasia a podľa stavu hroznových prútov na deň Vincenta. Vinári dali tento deň prúty do vody a čakali, či vyrastú výhonky. Ak vyrástli výhonky, vinár sa nemusel báť zimných mrazov.

V januári v roku 2011 sa majitelia dohodli, že si firmu rozdelia a každí z nich kráča ďalej vlastnou cestou. Podľa spoločnej dohody Lídii ostalo vinárstvo v Mliečne a Ladislav dostal vinárstvo v Gančháze, ktoré neskôr v roku 2015 premenovali na Bartal rodinné vinárstvo.

Zo začiatku bola tu len zrúcanina starého domu, alo po niekoľkých rokoch ju úplne zrekonštruovali. V roku 2015 vznikol Bartal penzión.

Vnútorná časť reštaurácie má kapacitu 40 osôb a vonkajšia terasa, ktorá vznikla v roku 2019, vie privítať 100 hostí. Je tu možnosť uskutočniť rôzne akcie, napríklad: narodeniny, svadby, krstiny, ochutnávky vín atď.

Okrem toho sú tu otvorené dni od mája do októbra raz do týždňa. Počas týchto otvorených dní Bartal vinárstvo otvorí svoje brány pred hosťami, ktorí si chcú pochutnať na chutnej večeri.  Tieto dni sú známe, ako maškrtný štvrtok.

Na už spomínanom 18 hektárovom vinárstve sa nájdu rôzne typy hrozna: Rizling Rýnsky, Frankovka Modrá, Zweigelt, Irsai Olivér, Pannónia, Dornfelder, Cabernet Sauvignon. Okrem toho majitel vykupuje rôzne kvalitné hrozná, napríklad: Rizling Rýnsky, Chardonnay, André, Muškát Moravský, Tramín Červený. Členovia rodiny Bartal sa usilujúna tom, aby táto vysoká úroveň naďalej zostala a aby uspokojili nároky a túžby hostí.

Elegantné darčekové balenia pre všetkých milovníkov vína

Letná terasa s vonkajšou pecou

Gastronómia na vysokej úrovni - výnimočný kulinársky zážitok v našej reštaurácii!

Priestor na školenia, kurzy, semináre alebo prezentácie

Sledujte nás aj na Facebooku:

Vyberte si izbu / Typy izieb

Ubytovanie

Ak Vaše deti majú radi zvieratká, ste na najlepšom mieste!

Maškrtný štvrtok u nás 10. apríla!

Predaj vína v Šamoríne

Lokalita vinárstva, tradícia pestovania viniča

NAŠE VÍNA

História vinárstva

V januári v roku 2011 vzniklo v Gančháze vinárstvo najprv ako Šambaza s.r.o., ktoré je dnes známe ako Bartal rodinné vinárstvo.

Majitel Ladislav Bartal v roku 1981 dokončil štúdium na Kravanskej strednej škole, ako vinár-ovocinár. Neskôr sa umiestnil vo vinárstve šamorínskeho družstva, kde bol jeho majstrom Ján Stehlík.

Vinárstvo sa nachádza v Gančháze, ktoré vlastnilo kedysi 125 hektárov hrozna. Na tomto mieste pracovalo 50-60 usilovných pracovníkov. Okolo 90-tych rokov družstvo znížilo toto obrovské množstvo hrozna na 18 hektárov, lebo ho nevedeli zúžitkovať. Budova, ktorá v dnešnej dobe dáva priestor rôznym akciám, bola kedysi sociálnou budovou.

Sídlo družstevnej pivnice bolo v Mliečne, potom v roku 2003 sa rozhodli, že predajú vinárstvo aj pivnicu. Ladislav Bartal a Lídia Závodníková sa dohodli, že ich kúpou začnú podnikovať ako spolumajitelia. Šambaza s.r.o. vzniklo  vo februári v roku 2003. Rekonštrukcia pivnice v Mliečne trvala do roku 2010. V roku 2009 sa uskutočnilo prvé požehnanie nových vín na deň sv. Vincenta.

Deň sv. Vincenta, patróna vín, tradične predpovedá vinárom úrodu. Patróna vážili od dávnych čias, ako zmocnitela zimy, ktorý pripraví cestu, pomaly prichádzajúcej jary. Vinári predpovedali bohatstvo úrody podľa počasia a podľa stavu hroznových prútov na deň Vincenta. Vinári dali tento deň prúty do vody a čakali, či vyrastú výhonky. Ak vyrástli výhonky, vinár sa nemusel báť zimných mrazov.

V januári v roku 2011 sa majitelia dohodli, že si firmu rozdelia a každí z nich kráča ďalej vlastnou cestou. Podľa spoločnej dohody Lídii ostalo vinárstvo v Mliečne a Ladislav dostal vinárstvo v Gančháze, ktoré neskôr v roku 2015 premenovali na Bartal rodinné vinárstvo.

Zo začiatku bola tu len zrúcanina starého domu, alo po niekoľkých rokoch ju úplne zrekonštruovali. V roku 2015 vznikol Bartal penzión.

Vnútorná časť reštaurácie má kapacitu 40 osôb a vonkajšia terasa, ktorá vznikla v roku 2019, vie privítať 100 hostí. Je tu možnosť uskutočniť rôzne akcie, napríklad: narodeniny, svadby, krstiny, ochutnávky vín atď.

Okrem toho sú tu otvorené dni od mája do októbra raz do týždňa. Počas týchto otvorených dní Bartal vinárstvo otvorí svoje brány pred hosťami, ktorí si chcú pochutnať na chutnej večeri.  Tieto dni sú známe, ako maškrtný štvrtok.

Na už spomínanom 18 hektárovom vinárstve sa nájdu rôzne typy hrozna: Rizling Rýnsky, Frankovka Modrá, Zweigelt, Irsai Olivér, Pannónia, Dornfelder, Cabernet Sauvignon. Okrem toho majitel vykupuje rôzne kvalitné hrozná, napríklad: Rizling Rýnsky, Chardonnay, André, Muškát Moravský, Tramín Červený. Členovia rodiny Bartal sa usilujúna tom, aby táto vysoká úroveň naďalej zostala a aby uspokojili nároky a túžby hostí.

Elegantné darčekové balenia pre všetkých milovníkov vína

Letná terasa s vonkajšou pecou

Gastronómia na vysokej úrovni - výnimočný kulinársky zážitok v našej reštaurácii!

Priestor na školenia, kurzy, semináre alebo prezentácie

Sledujte nás aj na Facebooku:

Vyberte si izbu / Typy izieb

Ubytovanie

Ak Vaše deti majú radi zvieratká, ste na najlepšom mieste!

-->