Vojtech Figura - FRRM / maďarské víno na predaj, ochutnávky vín Bratislava, Dunajská Streda

Názov spol.:Vojtech Figura - FRRM
Sídlo firmy:č. 157, Janíky 93039
E-mail:figuravin@madarskevina.sk
Telefón:0904 478 251, 0904 833 467
Web: figuravin.bizref.sk
IČO:33469971
DIČ:1029867300
IČ DPH:SK1029867300
Okr. úrad Dunajská Streda, č. živn.registra: 201-10831
Otvoriť mapu v novom okne


Čakáme Vás so širokým výberom skvelých lahodných maďarských vín v obci Horné Janíky

Ľahodné maďarské vína v našej ponuke - biele, červené a ružové

Maďarské vinárstva

Slovenské vinárstva

Najobľúbenejšie odrody

Olaszrizling - /Rizling Vlašský/ Na úbočiach nad Balatonom sa rodí jedinečnou arómou a buketom obdarené víno s dokonalou harmóniou kyselín. Je to „vlajková loď“ tunajšieho vinohradníctva. Doporučujeme ho k rybám a pečienkam.

Szürkebarát - /Rulandské šedé/ Na slnkom zaliatych stráňach nad Balatonom dozrieva pýcha tohto regiónu. Jeho charakteristická aróma a výrazný buket predurčuje podávať ho najmä k bielemu mäsu a k rybám.

Juhfark - /Ovčí chvost/ V oblasti Balatonu dostalo prezývku „víno na svadobnú noc“. Je to dávna maďarská sorta vyznačujúca sa nezameniteľnou zmesou kyselín, s arómou mandlí. Doporučujeme ho k pečienkam ale aj zabíjačkovým hostinám.

Cserszegi Fűszeres – Je to maďarská sorta, hungarikum – vyšľachtené z dvoch odrôd Irsai Olivér a Tramín Červený. Mimoriadne korenisté, preto ho doporučujeme k bielemu mäsu a k rybám.

Chardonnay – Stará burgundská odroda. Vína majú veľmi príjemnú arómu domáceho ovocia. Chuť je plná a kyselina je svieža. Pri vyšších stupňoch zrelosti je možné vo víne nachádzať tóny tropického ovocia.

Sauvignon Blanc – Stará francúzska odroda. Vína zo Sauvignonu sú mimoriadne korenisté. Vo vybraných polohách dosahujú vynikajúcu kvalitu a typický odrodový charakter. Doporučujeme ho k rybám.

Ottonel Muskotály - /Muškát Ottonel/ Vína tejto odrody sú svetložltej farby, veľmi jemnej a čistej muškátovej vône, stredne plnej a veľmi harmonickej chuti, niekedy s nižším obsahom kyselín.

 

Kékfrankos - /Frankovka modrá/ Tmavočervené víno s intenzívnou arómou. Je to charakteristické, markantné červené víno. Z tejto sorty je najrozšírenejším maďarským vínom. Doporučujeme ho k pečenému bravčovému a hovädziemu mäsu, k divine, k pikantným jedlám a syrom.

Zweigelt – Typické červené víno tohto regiónu. Je purpurovo sfarbené, s plnou arómou a jemným nevtieravým buketom. Doporučujeme ho k pečenému hovädziemu mäsu a k jedlám z diviny.

Cabernet Sauvignon – Nazývajú ho aj kráľom červených vín. Patrí medzi najrozšírenejšie sorty. Farba, aróma a buket sú veľmi výrazné a doplnené príjemným trieslom. Doporučujeme ho k jedlám z diviny, z húb a k hovädziemu mäsu.

Sledujte nás aj TU:

Vinohradnícka oblasť Balatonfüred-Csopak

Ideálne miesto pre Vaše oslavy - rodinné a narodeninové oslavy, krstiny, firemné akcie, kar, atď.

Rozmaznávajte svoje zmysly a ochutnajte v našej vinotéke poklady, ktoré sa zrodili v tých najlepších maďarských vinohradoch!

Objavte chuť umenia s nami na našich uchutnávkach a podujatiach

Originálne etikety na flaše

Maďarské vína - charakteristika

Keď rozprávame o maďarských vínach, väčšinou sa každému v mysli vybaví tokaj. Je však omnoho viac ďalších možností, ktoré sa oplatí objaviť!

Najväčšie vinohradnícke plochy Maďarska sa nachádzajú na dunajskej nížine v strednom Maďarsku. Najslávnejšie maďarské víno je predsa tokajské, vyrábané zo starostlivo vyberaných a postupne oberaných botrytických hrozienok. Iné červené a biele vína sa vyrábajú bežnými vinifikačnými postupmi, bez výnimočných praktík. Technológia sa zdá byť moderná, snúbia sa v nej často staré i nové systémy. Tokaj, Kunság, Csongrád a Hajós-Baja, Eger, Villány a Szekszárd. Tokaj, ležiaci na úpätí Karpát v severovýchodnom Maďarsku, je známy najmä pre svoje sladké tokajské asú, ale aj pre tamojšie odrody furmintu, lipoviny a muškátu.

Vyhľadajte nás cez QR kód

Maďarské vinohradnícke oblasti

Klimatické podmienky v Maďarsku možno charakterizovať ako kontinentálne, pričom Karpatské pohorie čiastočne tlmí väčšie výkyvy v počasí. Klíma aj množstvo zrážok sú optimálne pre pestovanie vínnej révy po celej krajine. Dnes v Maďarsku na 93 000 hektároch pestujú vínnú révu. Ročne sa vyrába cca. 4 miliónov hektolitrov vína. Tých spomínaných približne 100 tisíc hektárov viníc zhruba zodpovedá ploche viníc Nemecka, Austrálie, Bordeaux, alebo päťnásobku viníc ČR. Čo sa týka pôdnych typov vo vinárskych oblastiach, Maďarsko je obzvlášť rozmanitá krajina. Nie sú výnimkou ani pôdy bohaté na vulkanické horniny (Tokaj, Badacsony, Somló) a ich tzv. tufy zo skameneného popola (Tokaj, Eger), ďalej vápencové (napr. Villány, Eger, Etyek-Buda), sľudové (Sopron), sprašové ( napr. Szekszárd, Balaton), hlinité (napr. Villány, Balatonboglár), piesočné (Kunság) atď.

Ľahodné maďarské vína v našej ponuke - biele, červené a ružové

Maďarské vinárstva

Slovenské vinárstva

Najobľúbenejšie odrody

Olaszrizling - /Rizling Vlašský/ Na úbočiach nad Balatonom sa rodí jedinečnou arómou a buketom obdarené víno s dokonalou harmóniou kyselín. Je to „vlajková loď“ tunajšieho vinohradníctva. Doporučujeme ho k rybám a pečienkam.

Szürkebarát - /Rulandské šedé/ Na slnkom zaliatych stráňach nad Balatonom dozrieva pýcha tohto regiónu. Jeho charakteristická aróma a výrazný buket predurčuje podávať ho najmä k bielemu mäsu a k rybám.

Juhfark - /Ovčí chvost/ V oblasti Balatonu dostalo prezývku „víno na svadobnú noc“. Je to dávna maďarská sorta vyznačujúca sa nezameniteľnou zmesou kyselín, s arómou mandlí. Doporučujeme ho k pečienkam ale aj zabíjačkovým hostinám.

Cserszegi Fűszeres – Je to maďarská sorta, hungarikum – vyšľachtené z dvoch odrôd Irsai Olivér a Tramín Červený. Mimoriadne korenisté, preto ho doporučujeme k bielemu mäsu a k rybám.

Chardonnay – Stará burgundská odroda. Vína majú veľmi príjemnú arómu domáceho ovocia. Chuť je plná a kyselina je svieža. Pri vyšších stupňoch zrelosti je možné vo víne nachádzať tóny tropického ovocia.

Sauvignon Blanc – Stará francúzska odroda. Vína zo Sauvignonu sú mimoriadne korenisté. Vo vybraných polohách dosahujú vynikajúcu kvalitu a typický odrodový charakter. Doporučujeme ho k rybám.

Ottonel Muskotály - /Muškát Ottonel/ Vína tejto odrody sú svetložltej farby, veľmi jemnej a čistej muškátovej vône, stredne plnej a veľmi harmonickej chuti, niekedy s nižším obsahom kyselín.

 

Kékfrankos - /Frankovka modrá/ Tmavočervené víno s intenzívnou arómou. Je to charakteristické, markantné červené víno. Z tejto sorty je najrozšírenejším maďarským vínom. Doporučujeme ho k pečenému bravčovému a hovädziemu mäsu, k divine, k pikantným jedlám a syrom.

Zweigelt – Typické červené víno tohto regiónu. Je purpurovo sfarbené, s plnou arómou a jemným nevtieravým buketom. Doporučujeme ho k pečenému hovädziemu mäsu a k jedlám z diviny.

Cabernet Sauvignon – Nazývajú ho aj kráľom červených vín. Patrí medzi najrozšírenejšie sorty. Farba, aróma a buket sú veľmi výrazné a doplnené príjemným trieslom. Doporučujeme ho k jedlám z diviny, z húb a k hovädziemu mäsu.

Sledujte nás aj TU:

Vinohradnícka oblasť Balatonfüred-Csopak

Ideálne miesto pre Vaše oslavy - rodinné a narodeninové oslavy, krstiny, firemné akcie, kar, atď.

Rozmaznávajte svoje zmysly a ochutnajte v našej vinotéke poklady, ktoré sa zrodili v tých najlepších maďarských vinohradoch!

Objavte chuť umenia s nami na našich uchutnávkach a podujatiach

Originálne etikety na flaše

Maďarské vína - charakteristika

Keď rozprávame o maďarských vínach, väčšinou sa každému v mysli vybaví tokaj. Je však omnoho viac ďalších možností, ktoré sa oplatí objaviť!

Najväčšie vinohradnícke plochy Maďarska sa nachádzajú na dunajskej nížine v strednom Maďarsku. Najslávnejšie maďarské víno je predsa tokajské, vyrábané zo starostlivo vyberaných a postupne oberaných botrytických hrozienok. Iné červené a biele vína sa vyrábajú bežnými vinifikačnými postupmi, bez výnimočných praktík. Technológia sa zdá byť moderná, snúbia sa v nej často staré i nové systémy. Tokaj, Kunság, Csongrád a Hajós-Baja, Eger, Villány a Szekszárd. Tokaj, ležiaci na úpätí Karpát v severovýchodnom Maďarsku, je známy najmä pre svoje sladké tokajské asú, ale aj pre tamojšie odrody furmintu, lipoviny a muškátu.

Vyhľadajte nás cez QR kód

Maďarské vinohradnícke oblasti

Klimatické podmienky v Maďarsku možno charakterizovať ako kontinentálne, pričom Karpatské pohorie čiastočne tlmí väčšie výkyvy v počasí. Klíma aj množstvo zrážok sú optimálne pre pestovanie vínnej révy po celej krajine. Dnes v Maďarsku na 93 000 hektároch pestujú vínnú révu. Ročne sa vyrába cca. 4 miliónov hektolitrov vína. Tých spomínaných približne 100 tisíc hektárov viníc zhruba zodpovedá ploche viníc Nemecka, Austrálie, Bordeaux, alebo päťnásobku viníc ČR. Čo sa týka pôdnych typov vo vinárskych oblastiach, Maďarsko je obzvlášť rozmanitá krajina. Nie sú výnimkou ani pôdy bohaté na vulkanické horniny (Tokaj, Badacsony, Somló) a ich tzv. tufy zo skameneného popola (Tokaj, Eger), ďalej vápencové (napr. Villány, Eger, Etyek-Buda), sľudové (Sopron), sprašové ( napr. Szekszárd, Balaton), hlinité (napr. Villány, Balatonboglár), piesočné (Kunság) atď.

-->