Cieľom Cukrárne Hortenzia v obci Baka je kombinovať moderný dizajn s tradičnými chuťami v znamení kvality a cenovej dostupnosti.
Som Mónika Krajčovičová, cukrárka. Vedome, dôsledne a na základe vysokých štandardov si budujem Cukráreň Hortenziu, ktorá je uskutočnením môjho detského sna. Moja práca neznamená pre mňa len jednoducho prácu, ale je aj mojim povolaním, veď zákusky, dezerty, narodeninové torty, svadobné torty a dobroty nesúce moje meno sa v mojej dielni pripravujú obozretne s použitím tradičných receptov a surovín. V čom spočíva tradícia v plátku jedného zákusku? Že v medovom reze chutí ozajstný med a pripravuje sa na základe babičkinho receptu. Nechceme nahradiť starú osvedčenú techniku a tým si ušetriť prácu, pretože to pôjde na úkor chuti. Tradícia sa odráža v kvalite surovín a spôsobe prípravy. Čo robí moje torty špeciálnymi? Charakterizuje ich nielen štruktúra plátkov a krémov, ale aj príležitosť na kreativitu. Cez ne dokážem naplniť túžby a predstavy ostatných. Môžu byť súčasťou veľkého dňa zasnúbených, krstu dieťaťa a môžu priniesť radosť aj k narodeninám. Torty sú príležitosťami na vytvorenie niečoho nového, moderného alebo aj klasického, ktoré v sebe zahŕňajú možnosti rozvinúť v sebe umelecký zmysel. Moja cukráreň je mojim koníčkom, cez ktorý sa neustále obohacujem. V celom procese prípravy zákuskov vidím výsledok ale aj tých, ku ktorým putujú. Preto je možné, aby som bola schopná každý týždeň ponúknuť vyváženú kvalitu.
Uvedomujem si, že ako každé remeslo, aj to moje si vyžaduje neustály rozvoj. Neustále pripravujem aj novinky, aby aj pravidelne sa vracajúci hostia cítili, že produkty mojej vlastnoručnej výroby, nikoho neprestanú baviť a ani neomrzia.