Občianske združenie-OÁZA Komoča

Cég neve:Občianske združenie-OÁZA Komoča
Cég székhelye:231, Komoča 941 21
E-mail:gastrocoop.oaza@gmail.com
Telefon:+421905649965
Web: oazakomoca.bizref.sk
Szervezet azonosító száma:37856871
Adóazonosító szám:2022167697
Megnyitni a térképet új ablakban

Rólunk

A pályázatunkról

Pályázatunk célja egy olyan határ menti együttműködés kialakítása és bővítése, amely közös rendezvények segítségével bemutatja a határ menti lakosság, valamint az ide látogató turisták számra a Vág mente és a Szigetköz gasztronómiai hagyományait, természeti és kulturális értékeit. Ezzel hozzájárulunk a gasztroturizmus építéséhez, a régió intézményeinek együttműködéséhez és tapasztalatcseréjéhez elsősorban gasztronómiai és kulturális területen. A három projektpartner – OÁZA Kamocsa Polgári társulás, Halászi Község Önkormányzata és a Gútai Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskola elsősorban szakmai tapasztalatcserét tart a pályázat keretében arról, miként mutassa be a két régió lakosságának gasztronómiai hagyományait. 
További célunk a régió hagyományos gasztronómiai eljárásainak és ízvilágának megismerése ötvözve az új, fenntartható gasztroturizmust támogató eljárási módokkal és ízvilággal, a hagyományteremtő és újkeletű gasztronómiai rendezvények összefogása, a régió gasztronómiai alapanyagainak és kistermelőinek népszerűsítése. A gasztronómiai jellegű rendezvények a régiók hagyományos ételei mellett propagálják az egészséges ételeket, egészséges életmódot is. 
További célja pályázatunknak egy olyan szemlélet kialakítása a két határ menti régióban, amely növeli a környezettudatosságot, elsősorban a rendezvényszervezők, a civil szervezetek, az önkormányzatok, másodsorban a lakosság körében. A projekt aktivitásai előtérbe helyezik a környezettudatos eszközök használatát, az újrahasznosítható és a komposztálható eszközöket, törekedve a ZeroWaste életszemlélet kialakítására. 
A pályázat keretében megvalósuló konferencia, tanulmányi út és gasztronómiai rendezvények szervezői a gasztroturizmus építése mellett arra törekszenek, hogy minél kevesebb hulladéktermeléssel valósuljanak meg a projekt aktivitásai, ami jó példaként szolgálhat minden rendezvényszervező és a régió lakossága számára.