BREAK EAT- Breakbeat Session

Dátum: 1. Mar - 1. Mar
Miesto:Komárno
Kategória: Hudba, festivaly, koncerty , Párty, disco, nočný život

Popis podujatia

Sziasztok ! Úgy döntöttünk hogy egy újabb bulival, egy újabb zeneadaggal nyitjuk meg a hónapot és felidézünk egy kicsit "elfelejtett" zenei stílust. Ez lesz a BREAK EAT - Breakbeat Session.

Breakbeat az elektronikus zenéhez áll közel, minimalisztikus jellegű.Legtöbb elektronikus zene alapját egy lineáris ritmuslap jelenti, ám ennél a stílusnál a ritmikába csempészve tört hatást eredményez. Innen ered az elnevezése is.Ennek a kifejezésnek a neve és modern jelentősége az 1970-es években az USA-ban a hip-hop megjelenésének korszakából származik.Sok más zenei stílussal, hangzással találkozhatunk egy-egy dalon belül is, pl: Hip-Hop, Funky, Jungle... A stílus kb. a 90-es évek és a 2000-es évek között virágzott olyan előadók által mint Adam Freeland, Plump DJs vagy a magyar Ludmilla és Palotai.

Artists:

BION (Handbreak)
Biont az Újvári Handbreak crew tagját, alapvetően drum n bass bulikon lehet látni és hallani,de szeret más stílusokban is kalandozni-ahogy a breakbeatben is.

FOX
Fox aka Bálint Liszka a városunk nevében adagolja nekünk majd a beateket

BRANDO (Highland Underground)
ZOLTA (Highland Underground)
Brando és Zolta Újfaluról, kitartó breakbeat képviselői és lemez lovagok..

PSYCHO (City Reboot)
Psychót, aki a csoportunk oszlopost tagja is hallhatjuk majd az estén. A buli ötlete tőle származik. Jól ismert sound systemjéröl fog szólni a nóta.

Entry: 3 euros

Szeretettel várunk minenkit :)

Ahojte!
Pozývame vás na našu novú akciu, kde sa ponoríme do trochu zabudnutého štýlu, ktorým je breakbeat. Táto hudba zažila svoj zlatý vek medzi cca '95 a 2005, hlavne protagonistami ako Adam Freeland, Plump DJs, bližšie maďarmi: Ludmilla a Palotai.
Teraz si vyťiahnu svoje breakové klenoty novozámocký BION, chalani z Novej Viesky: BRANDO a ZOLTA a nebudú chýbať domáci FOX a človek, ktorý túto akcošku vymyslel a ktorého silný sound system použijeme: PSYCHO.
Čakáme vás radosťou :-)

RÉV - A Magyar Kultúra Háza

21:00

Plagát / Obrázok

Každé podujatie je zaradené podľa oblasti záujmov, miesta a dátumu uskutočnenia. Každé uskutočnené podujatie sa z nášho Kalendára podujatí automaticky odstráni. V prípade, že je v systéme pridané viackrát to isté podujatie, snažíme sa vybrať to, s najlepším popisom. Portál bizref.sk nie je organizátorom uverejňovaných podujatí a preto nezodpovedá za zmeny uskutočnené organizátormi. Odporúčame preveriť si vopred termín a čas konania podujatia priamo u organizátora. Na niektoré akcie je potrebné prihlásiť sa vopred.