Beszélgetés Berecz Andrással és Berecz Istvánnal

Dátum:19. Feb - 19. Feb
Miesto:Komárno
Kategória: Divadlo, literatúra , Prednášky, semináre, besedy

Popis podujatia

Hogy kerül valaki a Vadász utcából Erdélybe? Hogy alakul ki a hagyomány, hogyan változik és mit tehetünk érte, hogy ne veszítsük el? A hagyományos népi kultúra segítségével lehetünk-e modernek és sikeresek? Lázadás-e ma is a népművészet, és ha igen, mivel szemben? Tart-e valahová és fejlődik-e a néptánc, ha eredeti hordozó közege évtizedek óta eltűnt? Mi a mesének a helye az életünkben és mennyire lesz mesés a 21. század? Milyen értékek szövődnek a Fonóban? Apa és fia a Kikötő februári rendezvényén.

Vendégünk: Berecz András, Kossuth-díjas ének- és mesemondó, valamint fia Berecz István, Örökös Aranysarkantyús táncos, a Fonó Budai Zeneház népzenei művészeti vezetője
Házigazda: Bödők Gergely, történész, a Clio Intézet munkatársa.

A belépő jelképesen 1 euró (=300 forint), vagy tetszés szerinti adomány, amit jótékony célra ajánlunk fel. Ezúttal a révkomáromi Feszty Árpád Néptáncegyüttes működéséhez szeretnénk hozzájárulni. Készülünk három kvízkérdéssel is! A leggyorsabb helyes válaszadókat vendégeinkhez köthető ajándékokkal jutalmazzuk.

RÉV - A Magyar Kultúra Háza

18:00

Plagát / Obrázok

Každé podujatie je zaradené podľa oblasti záujmov, miesta a dátumu uskutočnenia. Každé uskutočnené podujatie sa z nášho Kalendára podujatí automaticky odstráni. V prípade, že je v systéme pridané viackrát to isté podujatie, snažíme sa vybrať to, s najlepším popisom. Portál bizref.sk nie je organizátorom uverejňovaných podujatí a preto nezodpovedá za zmeny uskutočnené organizátormi. Odporúčame preveriť si vopred termín a čas konania podujatia priamo u organizátora. Na niektoré akcie je potrebné prihlásiť sa vopred.