Exkluzív könyvbemutató – Szomolai Tibor: A klán

Dátum:26. Mar - 26. Mar
Miesto:Dunajská Streda
Kategória: Divadlo, literatúra , Prednášky, semináre, besedy

Popis podujatia

Igazi, minden szempontból különleges könyvbemutatóra várja a Családi Könyvklub és a dunaszerdahelyi VMK a könyvbarátokat és az érdeklődöket Szomolai Tibor - A KLÁN című könyvének bemutatójára! A KLÁN - a dunaszerdahelyi maffia történetét dolgozza fel...és teljesen véletlenül a könyv bemutatója kísértetiesen egybeolvad a hajdani KLÁN tagjai lemészárlásának időpontjával...azaz március 25-vel...

"TÖMEGGYILKOSSÁG DUNASZERDAHELYEN ..." "A PÁPAY-KLÁN VÉGZETE A FONTÁNA BÁRBAN …" – harsogták az újságok címlapjai 1999 márciusának utolsó hétvégéjén. Mindenki a mészárláson szörnyülködött, hiszen korábban még sehol sem történt hasonló nagyságrendű, egyszerre tíz áldozattal járó alvilági leszámolás...

Szomolai Tibor „A klán” című bestsellere azonban nem szokványos maffiaregény...A történetben a "dunaszerdahelyi gengszterek, azaz a messze földön híres "PÁPAY KLÁN emberei" és a "könnyű nők" mellett színes kavalkádban vonulnak fel politikusok, bukott kommunisták, rendszerváltók és számtalan más fura szerzet, akik mindannyian hozzájárultak egy jobb sorsra érdemes ország tönkretételéhez. Egy sokkoló, brutális gengszter világ - amely a dunaszerdahelyiek orra előtt játszódott - mint egy többfelvonásos, végeláthatatlan maffia-filmsorozat. Egy vérbeli gengszter-krimi, ami szórakoztatja, sokkolja és egyszerre elbűvöli majd az OLVASÓT! "

Sokan óva intettek ennek a könyvnek a megírásától - jegyezte meg Szomolai Tibor a KLÁN - című könyvéről - Még majdnem két évtizeddel az események után is rázós témának számít a dunaszerdahelyi Pápay-klán története. Nemkülönben zűrös és veszélyes a volt miniszterelnök, Vladimír Mečiar nevével fémjelzett, visszaélésekkel és botrányokkal teli politikai háttér felvázolása. Hogy mekkora a kötet valóságtartalma, azt igencsak nehezen lehetne megállapítani. Egyvalami azonban bizton kijelenthető: a regényben is rengeteg szörnyűség van, ám a valóság ettől sokkal, de sokkal borzalmasabb volt."

A belépés ingyenes.

Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ

18:00

Plagát / Obrázok

Každé podujatie je zaradené podľa oblasti záujmov, miesta a dátumu uskutočnenia. Každé uskutočnené podujatie sa z nášho Kalendára podujatí automaticky odstráni. V prípade, že je v systéme pridané viackrát to isté podujatie, snažíme sa vybrať to, s najlepším popisom. Portál bizref.sk nie je organizátorom uverejňovaných podujatí a preto nezodpovedá za zmeny uskutočnené organizátormi. Odporúčame preveriť si vopred termín a čas konania podujatia priamo u organizátora. Na niektoré akcie je potrebné prihlásiť sa vopred.