Dr. Kovács Gellért: A leggyakoribb futósérülések és kezelésük

Dátum: 7. Dec - 7. Dec
Miesto:Dunajská Streda
Kategória: Prednášky, semináre, besedy

Popis podujatia

Minél régebb óta futsz, annál valószínűbb, hogy volt már dolgod valamilyen sportsérüléssel. Rendkívül kellemetlen időszak amatőr és profi sportoló életében egyaránt, főleg, ha azt sem tudod, mitől vannak fájdalmaid és kihez fordulj a problémával. Az elmúlt 20 évben hatalmas fejlődésen ment keresztül a sportorvoslás. Najpainkban számos magánintézet, egyéni szakember (orvos, gyógytornász, manuálterapeuta, sportmasszőr) foglalkozik egy sportoló rehabilitációjával. Vendégünk december 7-én Dr. Kovács Gellért, a Budapesti Oszteopát Klinika vezető orvosa, akivel elsősorban a futókat érintő sportsérülésekről fogunk beszélgetni, de más egyéb sportsérüléssel kapcsolatos kérdésre is szívesen válaszol.

Helyszín: Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ, Dunaszerdahely (bábszínházterem)

Időpont: 2017.12.07. (csütörtök) 18:00

Az előadáson az alábbi témákat érintjük, de lehetőség lesz további kérdések felvetésére is:
- Futásra teremtette-e az embert az evolúció vagy a két lábon járásból eredeztethető-ek a felmerülő panaszok?
- Leggyakoribb sportsérülések, okaik és hogyan előzhetjük meg őket?
- Kihez forduljunk különböző akut és krónikus panaszok esetén?
- Meg tudjuk-e állapítani magunk a panaszok okát vagy szakemberre van hozzá szükség?
- Okozhatják-e a sérülést testi asszimetriáink, munkából vagy hobbiból eredő egyoldalú terheléseink - "felnagyítja-e" ezeket a futás vagy egyéb sportok?
- Hogyan befolyásolják a technikai képességek és a regenerációs idő a sérülésre való hajlamot?
- Tudja-e egy jó futócipő ellensúlyozni az aszfalton futásból eredő keményebb ütődéseket és rázkódásokat?
- Milyen a jó futócipő, kell-e személyre szabni, egészséges-e a mezítlábas futás?
- Vannak-e általánosan bevált erősítő- és nyújtógyakorlatok, amikkel megelőzhetőek a sérülések vagy ez mindenkinél egyéni?
- Milyen eszközök (SMR henger?) és kezelések (masszás, szauna?) segíthetik a regenerációt?
- Hogyan fussunk egy életen át, hogy az egészségünket szolgálja és ne az ízületeink kopjanak el idő előtt?

Ha Te is futsz kisebb-nagyobb rendszerességel vagy akár profi szinten és van olyan kérdésed, amit szívesen feltennél, gyere el és kérdezd meg Dr. Kovács Gellérttől december 7-én!

---

DR. KOVÁCS GELLÉRT M.D. D.O.
http://www.osteopatia.hu/

A Budapesti Oszteopát Klinika vezetője. Húsz éve ismerkedett meg az orvosi oszteopátia és manuális terápia lehetőségeivel, majd később manuálterápiából és sportorvoslásból szerzett szakvizsgát. Sportkórházi tevékenysége és jelenlegi magánpraxisa során számos olimpikon, élsportoló sportsérülésének kezelése során azok kiváltó okainak megtalálásában és annak kezelésében is eredményesen tevékenykedett.

Az amerikai Philadelphia College of Osteopathic Medicine /PCOM/ valamint a német DAAO együttműködésében az amerikai és az európai standardoknak megfelelő oktatásban részesült, végül az Egyesült Államokban szerezte meg másodorvosi Oszteopát /DO/ diplomáját. Ugyanitt az egyetem keretein belül több szakmai előadás megtartására is felkérték.

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján kidolgozta saját Rendszerszemléletű megközelítését, amely a mozgásszervi panaszok kialakulásának összefüggéseit és azok kezelési lehetőségeit helyezi új dimenziókba.
Mára elméleti és gyakorlati ismereteit megosztva munkatársaival karöltve folytatja széles körű gyógyító tevékenységét.

Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ

18:00

Plagát / Obrázok

Každé podujatie je zaradené podľa oblasti záujmov, miesta a dátumu uskutočnenia. Každé uskutočnené podujatie sa z nášho Kalendára podujatí automaticky odstráni. V prípade, že je v systéme pridané viackrát to isté podujatie, snažíme sa vybrať to, s najlepším popisom. Portál bizref.sk nie je organizátorom uverejňovaných podujatí a preto nezodpovedá za zmeny uskutočnené organizátormi. Odporúčame preveriť si vopred termín a čas konania podujatia priamo u organizátora. Na niektoré akcie je potrebné prihlásiť sa vopred.