Esterházy János megemlékezés

Dátum: 7. Dec - 7. Dec
Miesto:Dunajská Streda
Kategória: Duchovné a náboženské podujatia , Prednášky, semináre, besedy

Popis podujatia

Meghívó

„A Szlovákiában élő magyarság éppúgy, mint a magyar nemzetnek minden egyes tagja, két kincset őriz szívében és lelkében és ez a két kincs: a magyarsága és a keresztény mivolta. A magyar nemzetnek évezredes történelméből láthatjuk, hogy legnagyobb fiai, legnagyobb alkotói egyaránt voltak magyarok és keresztények, egyaránt szolgálták a hazát és az Istent.” /Esterházy János/

”Nem könnyű életmagaslaton állni, akire a többiek tisztelettel felnéznek, és ez csak Isten külön szent áldása nyomán lehetséges. Ez az ember nem csupán Istentől választott valaki, hanem magát Istennek feláldozni akaró ember. Benne a másért való áldozat lelke él, akit azért kent szolgájává az Úr, mert meglátta benne az értetek magát áldozni akaró embert.” (Marczell Mihály)


A Pázmaneum Polgári Társulás tisztelettel meghívja a felvidéki magyar hitvallók tiszteletére tartott megemlékezésre, Dunaszerdahelyre, 2017. december 7-ére.
Program: 
17:00 Ünnepi szentmise a Szent György plébániatemplomban.
A szentmise főcelebránsa: Főtisztelendő Marton Zsolt, a budapesti Központi Papnevelő Intézet rektora
18:00 Koszorúzás Marczell Mihály és Esterházy János emléktábláinál
18:30 Előadások a Vermes-villában

A rendezvényre szeretettel várjuk!

ThDr. Karaffa János PhD., védnök-elnök Karaffa Attila, ügyvezető elnök

Plagát / Obrázok

Každé podujatie je zaradené podľa oblasti záujmov, miesta a dátumu uskutočnenia. Každé uskutočnené podujatie sa z nášho Kalendára podujatí automaticky odstráni. V prípade, že je v systéme pridané viackrát to isté podujatie, snažíme sa vybrať to, s najlepším popisom. Portál bizref.sk nie je organizátorom uverejňovaných podujatí a preto nezodpovedá za zmeny uskutočnené organizátormi. Odporúčame preveriť si vopred termín a čas konania podujatia priamo u organizátora. Na niektoré akcie je potrebné prihlásiť sa vopred.