Magyarok Nagyasszonya szobor ünnepélyes átadása

Dátum:19. Aug - 19. Aug
Miesto:Kráľovičove Kračany
Kategória: Divadlo, literatúra , Duchovné a náboženské podujatia , Folklór, tradície

Popis podujatia

A királyfiakarcsai Petőfi Baráti Társulás, a Bethlen Gábor Alapítvány, a Szövetség a Közös Célokért társulás közösen szervezi meg augusztus 19-én, szombaton 14.00 órai kezdettel Rieger Tibor Magyarok Nagyasszonya szobrának ünnepélyes átadását a királyfiakarcsai Szent István téren.

A részletes program:

14.00 Gyülekezés a Cserkészligetben

14.30 Ünnepi menet a Szent István térre, a szoborhoz

A menet élén a Szent Korona hiteles másolata, Szent István Lovagrend, Szent György Lovagrend, egyházi és világi méltóságok, védnökök, Szoborbizottság tagjai, vendégek, érdeklődők.

15.00 A Magyarok Nagyasszonya szobor átadása

Szózat

Erdős Péter, a Petőfi Baráti Társulás elnöke

Lezsák Sándor, a Magyar Országgyűlés alelnöke,

Csáky Pál, az Európai Parlament képviselője

A szobor megáldása: Felvidéki és magyarországi oltártestvérek

Közreműködnek Galántai Kodály Kórus, Szabó András előadóművész, Erdős Ilona Eszter helybéli tanuló

16.30 Szabadtéri szentmise a Cserkészligetben

Kozma Imre, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnöke, irgalmasrendi szerzetes,

Kiss Róbert, a Nagyszombati Főegyházmegye püspöki helynöke, továbbá felvidéki és magyarországi oltártestvérek.

Zenei szolgálat: Dunaszerdahelyi Szent György Kórus

17.30 Ünnepi műsor

Dunaszerdahelyi Szent György Kórus

A Megmaradásunkért Kultúrcsoport Nemeshodosról,

Alsópintő egyházkarcsai gyermektánccsoport,

Derzsi György, Kovács Koppány, Zsapka Attila, Benkó Alajos (felvidéki énekesek, zenészek)

Rieger Tibor szobrászművész szívében-lelkében hálából született meg az elhatározás, hogy egy alkotásával megajándékozza a királyfiakarcsaikat, akik között gyermekkorát töltötte. A Magyarok Nagyasszonya szobor azonban nem csak az ő kincsük, jelképesen mindenkié, akit a hűség és a cselekvő szeretet kapcsol a magyarsághoz, éljen bárhol a világban.

A szobor Batta György szavaival üzeni: „A Magyarok Nagyasszonya eljött közénk, Tündér Ilona földjére, hogy megsegítsen most is, amikor a világ ismét tele van hazugságokkal és fegyverekkel, s egymásra özönlenek a népek. Elhozta a Szent Koronát, Krisztus törvénytábláját, hogy szavak nélkül is elmondhassa: az élő, egy igaz Isten gyermekeiként mi is szeretet vagyunk. Az embert a szeretetre való képessége: a hite alakítja. Olyanná válik, amilyen a hite. Gyógyítsuk meg önmagunkért és minden népért mondott imáinkkal a világot, mi magyarok! Használjuk a hitünket, mint a napsugarat!”

Plagát / Obrázok

Každé podujatie je zaradené podľa oblasti záujmov, miesta a dátumu uskutočnenia. Každé uskutočnené podujatie sa z nášho Kalendára podujatí automaticky odstráni. V prípade, že je v systéme pridané viackrát to isté podujatie, snažíme sa vybrať to, s najlepším popisom. Portál bizref.sk nie je organizátorom uverejňovaných podujatí a preto nezodpovedá za zmeny uskutočnené organizátormi. Odporúčame preveriť si vopred termín a čas konania podujatia priamo u organizátora. Na niektoré akcie je potrebné prihlásiť sa vopred.