Keresztes Ildikó és zenekara

Dátum:12. Aug - 12. Aug
Miesto:Kolárovo
Kategória: Hudba, festivaly, koncerty

Popis podujatia

Élő nagykoncert

Helyszín: A II Rákóczi Ferenc Alapiskola udvara

Jegyár: 3,- EUR 

Mit tudhatunk róla? 

Ildikót nagyon régóta vonzotta az éneklés. Ezért természetesen sokat tett, s ennek köszönhetően 1999-ben megjelent első stúdióalbuma a "Nem tudod elvenni a kedvem..." Ez hatalmas sikert hozott neki, így hát 2001-ben megjelent második albuma is, ami a "Nekem más kell" címet kapta. Ennek az albumnak is sok mindent köszönhet, hiszen ebben az évben megnyerte a "Artisjus-díjat" musical kategóriában, valamint a megjelenése után 1 évvel Arany Zsiráf (Fonogram) díjra jelölték. Az albumon a dalokat Szűcs Norbert, a szövegeket Adamis Anna írta. Ezek után már sikerek jöttek. 2005-ben felénekelte a "Csak szex és más semmi" című film betétdalát, amiért szintén díjat kapott. 2007-ben a "Lora" című filmhez is énekelt, valamint 2009-ben az "Utolsó jelentés Annáról" főcímdalát is elénekelte.
2008. szeptember 19.-én megjelent 3. stúdióalbuma "Minden ami szép volt" címmel. Több híres énekes/énekesnő örök dalának feldolgozása is hallható rajta. 2010-ben arany lemezzé avatták. Ezek után 2010. március 19.-én megjelent negyedik albuma is " Csak játszom " címmel. Ezen az albumon is nagyon sok feldolgozás található, de inkább már "modernebb" előadóktól. 2011-ben arany lemez lett belőle, és még abban az évben Fonogramra jelölték. 2011 októberében 5. korongja is megjelent, hatásos ám valóságos címmel, azaz " A démon, aki bennem van". Ez az album már saját dalokból állt.
2010-től három évadon keresztül volt a magyar X-faktor egyetlen női mentora, Geszti Péter, Malek Miklós és Nagy Feró mellet. 2012-ben felénekelte a "Nem akarok többé játszani" című dal Leander Rising szerzeményét. Ez 2013-ban jelent meg, majd ezzel benevezték őt "A Dal" azaz "Az Eurovíziós Dalfesztivál" magyar döntőjébe, ahol bejutott a legjobb 8 közé.

Színészi pályája: 

Ildi nem csak éneklésben volt tehetséges, hanem színészkedésben is. Első színpadi szerepe 1988-ban volt „A költő visszatér” című rockoperában. Nagyon sok színházban fellépett, valamint sok társulatban volt jelen.
2014-ben megjelent önéletrajzi könyve és többek között új dalokat is kiadott.
2015-ben bekerült az Eurovíziós Dalfesztivál elődöntő műsorba, a Dalba, a Hazád hazám lehet című dallal.

Plagát / Obrázok

Každé podujatie je zaradené podľa oblasti záujmov, miesta a dátumu uskutočnenia. Každé uskutočnené podujatie sa z nášho Kalendára podujatí automaticky odstráni. V prípade, že je v systéme pridané viackrát to isté podujatie, snažíme sa vybrať to, s najlepším popisom. Portál bizref.sk nie je organizátorom uverejňovaných podujatí a preto nezodpovedá za zmeny uskutočnené organizátormi. Odporúčame preveriť si vopred termín a čas konania podujatia priamo u organizátora. Na niektoré akcie je potrebné prihlásiť sa vopred.