Vagány nők Gombaszögön!

Dátum:12. Jul - 16. Jul
Miesto:Rožňava
Kategória: Prednášky, semináre, besedy

Popis podujatia

SZERDA
"Hogyan lettem a National Geographic világjáró bloggere?" Boglarka Baloghszabadúszó újságíró, fotós. Bejárta Afrikát majd Indiát, az indiai kaszton kívüli párokról regényt írt Love Commando címmel. Képeiből a Nemzeti Múzeum önálló kiállítást rendezet. Mindezről Durica Katarinával beszélget. 

SZERDA
"Vadlovak között" - Ozogány Kata biológiai fizikus. Somorjáról származik, a Hortobágyi Vadló Rezervátumban kutat és forgat filmet. Itt él a mongol vadlovak egyik legnagyobb állománya. Ki a vezető a vadlovak közt? A háremcsődör vagy a rangidős kanca? Esetleg demokratikus úton dől el, merre keresnek élelmet és ivóvizet a vadlovak? Kata az ELTE munkatársaként készített légivideókat a ménesről, hogy mozgásuk alapján választ kapjon ezekre a kérdésekre. Emellett egy négy évszakot felölelő mozifilmet forgat a vadlovak életéről, viselkedéséről, fajmentésről, és a puszta ezer arcáról.


CSÜTÖRTÖK
Milyen lehet az élet egy költővel? És vajon mi van akkor, ha történetesen egy pár mindkét tagja művészember? Szabina Ughy költőt és Péter Oraveczköltőt, zenészt a hétköznapi életben kötött kompromisszumokról, művészi hitvallásukról faggatja Durica Katarina.


SZOMBAT
"Nyomorpornó Afrikában" Brutális női sorsok, csonkítás és elnyomás, tőlünk nem is olyan távol. Durica Katarina Somorjáról származó író, újságíró kelet -afrikai tanulmányúton vett részt, járt kenyai maszáj falukban, nyomortelepen Dar es Salaamban és "kamuárvaházban" is. Az ottani tapasztalaiból több riportot írt a WMN és az ELLE magazinnak. Útjáról és a tavaly megjelent Szlovákul szeretni c. regényéről Karin Høg -gel beszélget. 

Napokon belül felkerül a pontos idő és helyszín is. Viszünk magazinokat, kitűzőket, matricát és kötetet meg gitárt is!

Kemping Gombaszög

Plagát / Obrázok

Každé podujatie je zaradené podľa oblasti záujmov, miesta a dátumu uskutočnenia. Každé uskutočnené podujatie sa z nášho Kalendára podujatí automaticky odstráni. V prípade, že je v systéme pridané viackrát to isté podujatie, snažíme sa vybrať to, s najlepším popisom. Portál bizref.sk nie je organizátorom uverejňovaných podujatí a preto nezodpovedá za zmeny uskutočnené organizátormi. Odporúčame preveriť si vopred termín a čas konania podujatia priamo u organizátora. Na niektoré akcie je potrebné prihlásiť sa vopred.