Szeressétek ellenségeiteket!

Dátum:17. Jun - 17. Jun
Miesto:Šamorín
Kategória: Duchovné a náboženské podujatia , Prednášky, semináre, besedy

Popis podujatia

Jézus szeretetének hatalmát mi sem szemlélteti jobban, mint ahogyan az ellenségeiről beszél. Ő tökéletesen tisztában volt azzal, hogy kik az ellenlábasai, és kik azok, akik meg akarják ölni. Ennek ellenére arra tanít, hogy az ellenséget is szeretni kell!

Ő mondta:
"Nektek pedig, akik hallgattok engem, ezt mondom: szeressétek ellenségeiteket, tegyetek jót azokkal, akik gyűlölnek titeket; áldjátok azokat, akik átkoznak, és imádkozzatok azokért, akik bántalmaznak titeket! Aki arcul üt téged, tartsd oda annak arcod másik felét is, és aki elveszi felsőruhádat, attól alsóruhádat se tagadd meg! Adj mindenkinek, aki kér tőled, és aki elveszi a tiedet, attól ne követeld vissza! És amint szeretnétek, hogy az emberek veletek bánjanak, ti is úgy bánjatok velük!
Ha azokat szeretitek, akik szeretnek titeket, mi a jutalmatok? Hiszen a bűnösök is szeretik azokat, akik őket szeretik. És ha azokkal tesztek jót, akik veletek jót tesznek, mi a jutalmatok? Hiszen a bűnösök is ugyanezt teszik. És ha azoknak adtok kölcsönt, akiktől remélitek, hogy visszakapjátok, mi a jutalmatok? Bűnösök is adnak kölcsönt bűnösöknek, hogy visszakapják azt, ami jár nekik. Ti azonban szeressétek ellenségeiteket, tegyetek jót, és adjatok kölcsön, semmit sem várva érte: nagy lesz akkor a jutalmatok, és a Magasságos fiai lesztek, mert ő jóságos a hálátlanok és gonoszok iránt. Legyetek irgalmasok, amint a ti Atyátok is irgalmas!" - Lukács ev. 6.

Hogyan valósulhat meg ekkora szeretet?
Ki képes arra, hogy szeresse ellenségeit?

Sok szeretettel várunk Mindenkit 2017. június 17-én 18:00-kor tartandó istentiszteletünkre, ahol megválaszoljuk a felmerülő kérdéseket!

Shrek Hivatal

Temetősor 16

Plagát / Obrázok

Každé podujatie je zaradené podľa oblasti záujmov, miesta a dátumu uskutočnenia. Každé uskutočnené podujatie sa z nášho Kalendára podujatí automaticky odstráni. V prípade, že je v systéme pridané viackrát to isté podujatie, snažíme sa vybrať to, s najlepším popisom. Portál bizref.sk nie je organizátorom uverejňovaných podujatí a preto nezodpovedá za zmeny uskutočnené organizátormi. Odporúčame preveriť si vopred termín a čas konania podujatia priamo u organizátora. Na niektoré akcie je potrebné prihlásiť sa vopred.